Novinky v legislativě: Končí povinnost úředního ověření bezkontaktních infračervených teploměrů ve zdravotnictví

S účinností od 1. 7. 2024 přináší novela vyhlášky č. 345/2002 Sb., konkrétně vyhláška č. 127/2024 Sb., zásadní změny v oblasti používání bezkontaktních infračervených teploměrů.

Bezkontaktní infračervené teploměry již nebudou spadat do kategorie stanovených  měřidel, odpadá tedy povinnost úředního ověření a nově se budou řadit do kategorie pracovních měřidel nestanovených, u kterých musí být pravidelně prováděna kalibrace.

Zrušení povinnosti úředního ověření

Od 1.7. 2024 již není povinné úřední ověření bezkontaktních infračervených teploměrů používaných ve zdravotnictví.

Důraz na kalibraci 

Pracovní měřidla nestanovená musejí být periodicky kalibrována. Lhůty platnosti kalibrace nejsou stanoveny, doporučuje se pravidelně provádět kalibraci v závislosti na intenzitě používání a prostředí, ve kterém jsou teploměry používány. 

Kalibrace infračervených teploměrů u  KALIST AKL s.r.o.

U nás v KALIST AKL provádíme akreditovanou kalibraci bezkontaktních infračervených teploměrů. Naše laboratoř je vybavena nejmodernějšími technologiemi a nabízíme dlouholeté zkušenosti v oblasti metrologie.  

Kalibrací v naší akreditované laboratoři, získáte:

  • Rychlé a efektivní služby: víme, že čas je důležitý, proto nabízíme rychlé a spolehlivé akreditované kalibrační služby, které minimalizují výpadky v používání vašich měřidel.
  • Podpora a konzultace: jsme vám k dispozici pro jakékoliv dotazy ohledně kalibrace a údržby vašich měřidel.

Kontaktujte nás, jsme vám rádi k dispozici.

Tým Kalist AKL s.r.o.